Brojna delegacija iz Predsjedništva BiH putuje u Tursku, Dodik vodi i suprugu

7
Radiosarajevo.ba
Brojna delegacija iz Predsjedništva BiH putuje u Tursku, Dodik vodi i suprugu
Foto: Arhiva / Dodik sa suprugom Snježanom

Više desetina osoba, zajedno sa članovima osiguranja, činit će delegacija Predsjedništva Bosne i Hercegovine koja putuje u Tursku.

Kako je najavljeno, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine od četvrtka do subote učestvovat će na Samitu Procesa za saradnju u Јugoistočnoj Evropi (SEECEP), koji se održava u Antaliji. Predviđen je i susret sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Da li zbog činjenice da se zbog pandemije koronavirusa dugo nije moglo putovati, ili zbog značaja planiranih susreta, u delegaciji bi, kako saznajemo, trebalo biti najmanje 18 ili 19 osoba, te članovi osiguranja.

Interes za toplu Antaliju je toliki da će u pratnji predsjedavajućeg Dodika put Turske krenuti i gospođa Snježana Dodik!

Dolazak gospođe Dodik u Republiku Tursku, koja se nalazi u pratnji predsejdavajućeg Dodika, planiran je za danas, i to posebnim letom.

Inače, Summit počinje u četvrtak predsjedničkom večerom u čast njihova dolaska. U petak će članovi Predsjedništva BiH imati bilateralni sastanak s Erdoganom.

Istog dana je planiran i diplomatski forum. Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH govort će na forumu "Kako možemo ojačati regionalnu solidarnost s obzirom na naučene lekcije?".

Dan poslije, u petak, članovi kolektivnog šefa države susrest će se sa Josepom Borrellom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku. Prvog dana vikend članovi Predsjedništva BiH susret će se i sa Miroslavom Lajčakom, bivšim visokim predstavnikom u BiH i izaslanikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije