Britanski premijer: Poduzet ćemo mjere protiv onih koji budu ugrožavali suverenitet i integritet BiH

1
Radiosarajevo.ba
Britanski premijer: Poduzet ćemo mjere protiv onih koji budu ugrožavali suverenitet i integritet BiH
Foto: EPA - EFE / Rishi Sunak

Uslijedit će "mjere" za one koji budu ugrožavali suvernitet i integritet Bosne i Hercegovine, poručio je premijer Velike Britanije Rishi Sunak tokom sjednice Komiteta za vezu britanskog parlamenta.

Britanski premijer je pored stanja u Bosni i Hercegovini govorio i o situaciji na sjeveru Kosova kao dio odgovora na pitanje predsjedavajuće Komiteta za vanjske poslove Alicie Kearns.

"Prva stvar koju treba reći je da mi, Vlada u potpunosti podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine i nastaviti ćemo poduzeti mjere protiv onih koji to ugrožavaju. Posebno smo zabrinuti zbog situacije na sjeveru Kosova. Osuđujemo ničim izazvane napade demonstranata na pripadnike KFOR-a.

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Ministar vanjskih poslova je već rekao premijerima Kosova i Srbije da lideri u Beogradu i Prištini imaju odgovornost da smanje tenzije i spriječe dalje nasilje. Naše je gledište da moramo pronaći put natrag u dijalog koji vodi Evropskoj uniji", naglasio je Sunak.

Za EUFOR je istakao da je ključan za mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini.

"Naše neučešće ne odražava važnost operacije za mir i stabilnost u regionu. I nastavit ćemo da istražujemo mogućnosti za proširenje saradnje sa misijom", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije