Jutarnji brifing: Opća bolnica Sarajevo imala pune ruke posla

0
Radiosarajevo.ba
Jutarnji brifing: Opća bolnica Sarajevo imala pune ruke posla
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Opća bolnica u Sarajevu

U protekla 24 sata u COVID odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo primljen je jedna pacijent na bolničko liječenje, dok su dva otpuštena kući, saopćeno je iz Opće bolnice nakon jutarnjeg brofonga.

Na intenzivnoj njezi je smješteno pet pacijenta.

"Jutrošnje ukupno stanje hospitaliziranih u COVID odjelu iznosi 48 pacijenata", dodaju u saopćenju. 

Podsjetimo, jučer su na COVID odjelu bila 52 pacijenta.

Iz ove zdravstvene ustanove su napomenuli da svi koji su kod njih liječeni od COVID-19 mogu nastaviti kontrolisati svoje zdravstveno stanje u PostCovid ambulanti, a pregled se zakazuje telefonskim putem na broj: 033 285-221.

Tokom jučerašnjeg dana jučer je bilo mnogo posla i na drugim odjelima Opće bolnice.

"Na Urgentnom centru je pregledano 90 pacijenata, od kojih je šestoro primljeno u bolnicu. Ukupno je na hospitalizaciju primljeno 40 pacijenata, dok ih je isto toliko otpušteno iz bolnice. U operacionim salama je jučer urađeno 28 operacija, od kojih je hitnih bilo osam i 15 planiranih. Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo je rođeno sedam beba.

I specijalističko-konsultativnu zdravstvenu zaštitu jučer je zatražilo dosta pacijenata. Tako je na Kabinetu za ortopediju pregledan 101 pacijent, na Kabinetu za nuklearnu medicinu 87, Kabinetu za urologiju 70, Kabinetu za opću hirurgiju 61, Kabinetu za akušerstvo 58, Kabinetu za neuropsihijatriju 28, Kabinetu za gastroenteralnu endoskopiju 27, Kabinet za dermatologiju 43, Kabinetu za pulmologiju 24, Kabinetu za oftalmologiju 23", naveli su u saopćenju.

Na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku tokom jučerašnjeg dana je bilo 326 pregleda i pruženo je 527 usluga, a na Odsjeku za kliničku laboratoriji 150 pregleda i 1781 usluga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije