Brčko: Pokušao ubiti bivšu suprugu nožem

Radiosarajevo.ba
Brčko: Pokušao ubiti bivšu suprugu nožem
/ Arhiv
Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 50-godišnjaku osumnjičenom da je jučer u ovom gradu pokušao ubiti bivšu suprugu.

Pritvor osumjičenom A. M. u trajanju do mjesec dana određen je zbog opasnosti da bi mogao dovršiti pokušano krivično djelo i utjecajem na svjedoke ometati krivični postupak na šta je prijedlogom osnovano ukazalo brčansko tužilaštvo.

Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv A. M. zbog sumnje da 3. jula oko 10.30 sati, došao do stana njegove bivše supruge u Brčkom koju je nakon kraće prepirke udarcima nožem pokušao lišiti života. Prema dosadašnjim rezultatima istrage oštećena je nakon nekoliko udaraca uspjela pobjeći u dvorište, gdje ju je osumnjičeni sustigao i nastavio udarati dok ga njeni susjedi, koji su čuli povike u pomoć, nisu zaustavili i pozvali policiju. Osnovano se sumnja da je na ovaj način A. M. pokušao ubiti bivšu suprugu i ugrozio sigurnost njenih susjeda koji su ga u tome spriječili prijeteći im da će ih ubiti i osvetiti se.

Pod nadzorom dežurnog tužioca osumnjičeni je odmah lišen slobode, obavljen je uviđaj na licu mjesta, te je naloženo provođenje ostalih istražnih radnji potrebnih za rasvjetljavanje okolnosti ovog događaja. Po sprovođenju pred dežurnog tužioca osumnjičeni je odmah ispitan nakon čega je ocijenjeno da postoji opasnost da bi mogao dovršiti pokušano krivično djelo i uticajem na svjedoke ometati krivični postupak. S tim u vezi Tužilaštvo je predložilo nadležnom sudu da se osumnjičenom bez odlaganja izrekne mjera pritvora.

Na ročištu za određivanja pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva, ocijenivši ga osnovanim, pa je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju do mjesec dana. Rješenje o određivanju pritvora odmah je izvršeno, iako osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo ovu sudsku odluku pobijati žalbom.

Nakon određivanja pritvora osumnjičenom Tužilaštvo Distrikta nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na prikupljanje dokaza za krivična djela - ubistvo u pokušaju iz člana 163. stav (1) i ugrožavanje sigurnosti iz člana 180 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije