Odluke / Brčko Distrikt gradi luku Brčko vrijednu 10 miliona KM

14. 03. 2019. u 09:54:00 Fena

Shares: 0

Zastupnici Skupštine Brčko distrikta jučer su usvojili Nacrt zakona o planiranju, projektiranju i razvoju Brčko distrikta BiH.

Također, usvojena je i Odluka o zaduženju Brčko distrikta BiH po projektu "Luka Brčko" u iznosu od 10 miliona eura s kamatnom stopom od jedan posto, rokom otplate od 15 godina i grace periodom od tri godine.

Usvojen je Zaključak kojim Skupština zadužuje Vladu Brčko distrikta BiH da s EBRD-om pokrene pregovore oko produženja grace periodom.

Također, Vlada je zadužena da od predstavnika Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, Direkcije za financije, Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu, Odjela za javni registar, Odjela za javne poslove, Odjela za komunalne poslove i predstavnika javnih poduzeća "Komunalno Brčko" i "Luka Brčko" formira koordinacijsko tijelo koje će pratiti pripremu projekta "Luka Brčko" i o tome izvještavati nadležna skupštinska povjerenstva svakih 15 dana.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA