Bravo za GSS! Brzom intervencijom spasili nestalu 54-godišnjakinju iz Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Bravo za GSS! Brzom intervencijom spasili nestalu 54-godišnjakinju iz Sarajeva
Foto: GSS Novi Grad Sarajevo / Akcija spašavanja

Pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo sinoć su, brzom intervencijom, spasili nestalu 54-godišnjakinju iz Sarajeva.

"Pozivom građana na Operativni centar civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo smo u 16:45 časova zaprimili na dežurni broj da je primijećena dezorijentisana NN ženska osoba na cesti od aerodroma prema Istočnom Sarajevu.

Dežurni tim GSS Novi Grad Sarajevo se uputio prema navedenoj lokaciji.

U 16:55 časova smo na cesti zatekli vidno dezorijentisanu žensku osobu te smo ostvarili komunikaciju utvrdili da nema povreda koja je mokra i pothlađena nakon čega smo je utoplili", navode iz GSS-a.

Ustanovljeno je da se radi o M.I. 1967. godište, nakon čega su pozvali PU Novi Grad stanica Dobrinja, Hitnu pomoć Sarajevo kao i Policiju Istočno Sarajevo.

"Ostvarili smo kontakt sa porodicom gdje je potvrđeno da je M.I. nestala iz porodičnog stana na Čobaniji u ranim jutarnjim satima te je zbrinuta na KCUS. Još jedan dokaz koordinirane akcije građana, profesionalnih i volonterskih službi sve u cilju očuvanja ljudskog života. Vaš GSS Novi Grad Sarajevo...", saopćeno je iz GSS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije