GSS: Potraga za nestalim Samirom Šarčevićem već sedmi dan

0
Radiosarajevo.ba
GSS: Potraga za nestalim Samirom Šarčevićem već sedmi dan
Facebook / Potraga GSS Novi Grad Sarajevo u Sanskom Mostu

Na poziv načelnika općine Sanski Most Faris Hasanbegović prema CZ Novi Grad Sarajevo 15. decembra uputili su se u Sanski Most odmah poslije dodjele donacije vozila od strane TIKA Saraybosna da pomognu u potrazi za nestalim Samirom Šarčevićem.

U potrazi je učestvovalo više od 50 ljudi, članova porodice, komšija, policajaca, lovaca, članova Kluba ekstremnih sportova Condor i pripadnika/pripadnica GSS Novi Grad Sarajevo.

Potraga traje već sedmi dan.

Po SAR metodama GSSuBiH obavili su interviju sa porodicom i svjedocima koji su primjetili nestalo lice.

"U ovoj potrazi smo zaključili da se nestali udaljio od porodične kuće u Čapljama do susjednog sela Kijevo gdje su ga primjetila dva svjedoka ove potražne akcije na dan kada je Šarčević Samir nestao gdje je za taj dan prepješačio od mjesta nestanaka do mjesta viđenja 5,2 km od kada mu se gubi svaki trag.

Nažalost ova potražna akcija nije dala pomaka u smislu pronalaska nestale osobe, ali uz pomoć kolega instruktora iz GSSuBiH je dala pomaka analitički i taktički gdje i kako tražiti na što smo uputili i usmjerili potražne lokalne timove i to sve u cilju pronalaska nestale osobe.

Ovom prilikom apelujemo na građane Sanskog Mosta i okolnih mjesta ukoliko primjere nestalog Šarčević Samira nadimak Manko koji ima određene zdravstvene probleme, a već je prošao dug vremenski period da obavijeste policiju na broj 122 i to sve u cilju njegovog pronalaska", saopćili su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije