Branković bez komentara na optužnicu

Radiosarajevo.ba
Branković bez komentara na optužnicu

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković nije želio danas da komentariše optužnicu koju je protiv njega i bivšeg federalnog premijera Edhema Bičakčića podiglo Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

"Ne želim da komentarišem predmete koji su u našem pravosuđu, jer vjerujem u nezavisnost naših institucija, i to je moj stav od početka do kraja", rekao je Branković novinarima u Sarajevu, pred početak sjednice Glavnog odbora SDA.

On je dodao da još nije upoznat sa detaljima optužnice, ali i da je FTV lagala kada je govorila o njegovoj imovini: "Osim stana, koji je predmet optužnice i kuće za odmor na Poljinama, sva druga imovina na koju se pozvala sinoć Federalna televizija je laž", kazao je danas federalni premijer Nedžad Branković novinarima prije sjednice
Glavnog odbora SDA u Sarajevu.

On je na taj način odgovorio na upit novinara o prilogu koji je emitiran u petak navečer na FTV o njegovim stambenim nekretninama. .

Branković nije želio da komentariše ni stav predsjednika SDA Sulejmana Tihića da nijedan član SDA ne može obavljati javnu ili stranačku funkciju ukoliko se nalazi pod optužnicom.

"Suzdržao bih se svih komentara, jer ipak smo sada mi stranka u pripremi Kongresa i bilo kakav komenatr mogao bi da bude upotrebljen u druge svrhe", rekao je Branković.

Branković i Bičakčić osumnjičeni su za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja iz 2000. godine.

Prema optužnici kantonalnog tužilaštva, tadašnji federalni premijer Bičakčić omogućio je Brankoviću, koji je tada obavljao funkciju direktora 'Energoinvesta', nelegalnu kupovinu stana na Ciglanama površine 132 metra kvadratna, čime je Federalni budžet oštećen za 114.000 KM, a 'Energoinvest' za 150.000 KM.

Sulejman Tihić predsjednik Stranke demokratske akcije izjavio je da premijer Branković mora podnijeti ostavku ukoliko se optužnica potvrdi.

Vezano>> Tužilaštvo KS-a podiglo optužnicu protiv Bičakčića i Brankovića

srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije