Branislav Borenović: "Tresla se gora, a izmigoljio je ponovo Milorad Dodik"

1
Radiosarajevo.ba
Branislav Borenović: "Tresla se gora, a izmigoljio je ponovo Milorad Dodik"
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Branislav Borenović i Milorad Dodik

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a na svom Twitter profilu komentirao je pompezne najave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika

"Od silnih najava da će nam dezerter vratiti i vojsku, ostalo je:
Niti vojske, ni 140 zakona, ni vraćanja nadležnosti, ni informacija, ni zaključaka… Ni oktobra, ni novembra, upitan je i decembar. Tresla se gora, a izmigoljio je, ponovo, mali miš, onaj prevarantski, Milorad Dodik", napisao je Borenović na svom Twitter profilu. 

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Dodik je u prethodnom periodu iznio niz najava opstrukcija u BiH, od kojih ocjenjuje Borenović nema ništa.

Podsjećamo, Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a 8. novembra je održao nekoliko sastanaka, a među njima i sastanak sa Dodikom nakon kojeg je iznenadio izjavom.

"Otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio, ali i najavio, odnosno odluke koje su usvojene u NSRS, ali i one koje je najavio da će uraditi", kazao je Escobar, a Dodik nije negirao. 

"Mi hoćemo ozbiljna rješenja. Mi pripremamo dokumente, koji su koncipirani proteklih dana. To sam kazao Escobaru", istakao je tada Dodik. 

Također naglasio je da od rata nema u BiH nema ništa. Na kraju je predložio sastanak predstavnika konstitutivnih naroda u BiH uz posredovanje predsjednika Srbije, Hrvatske i Turske, koji bi se bazirao “na Dejtonu i realnoj situaciji” a bio bi usmjeren ka rješavanju problema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije