Borenović otkrio: Visoki predstavnici su Dodiku dolazili kući na slave

6
Radiosarajevo.ba
Borenović otkrio: Visoki predstavnici su Dodiku dolazili kući na slave
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Branislav Borenović

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović odgovorio je na optužbe Milorada Dodika koji je nedavno kazao "da je Borenović u kontaktu sa Gabrielom Escobarom, specijalnim izaslanikom američkog predsjednika Josepha Bidena za Zapadni Balkan i da postupa po njegovim direktivama".

Borenović je ovom prilikom otkrio da su visoki predstavnici ranije dolazili kući Dodiku na slavu. 

"Očigledno je Milorad Dodik navikao na te nekakve podzemne relacije jer je on taj kanal komunikacije vješto koristio cijeli život i mislim da i danas koristi. On je u suštini sa strancima najbolje sarađivao u svojoj političkoj karijeri i to su sasvim jasni pokazatelji. Mi znamo da je njegov najbolji prijatelj bio Graham Day koji je bio ključni čovjek Paddyja Ashdowna kada su smjenjivali srpske političare i u tome je značajno učestvovao Dodik. Visoki predstavnici su kod njega dolazili kući na slave i svake godine iz budžeta Republike Srpske pa i ove godine se izdvaja nekih tri do pet miliona KM za raznovrsne lobističke kuće tako da Dodik sa pojedinim strancima ima jako dobru komunikaciju", kazao je Borenović u razgovoru za N1 i dodao:

Apple sprema velike promjene za iPhone 17 liniju: Spremaju i slim verziju

Apple sprema velike promjene za iPhone 17 liniju: Spremaju i slim verziju

"Dodik je očigledno navikao da tako tajno razgovara. Lično nisam imao nikakvu komunikaciju, ni razgovor, niti telefonski niti uživo sa gospodinom Escobarom, a što se tiće gospodina Aleksandra Vučića, mislim da on zaista šalje vrlo važne poruke u kojima podržava Dejton, BiH, ali i Republiku Srpsku kao jedan od dva ravnopravna entiteta. Mislim da je to vrlo važno".

Kazao je i to da će opozicija iz RS "donijeti najbolju moguću odluku kada je riječ o kandidatima na izborima".

"Najvažnije je da su potpuno svjesni da zajedničkim jednim kandidatom i za predsjednika i za člana Predjedništva BiH iz reda srpskog naroda pobjeđujemo aktuelni vladajući režim. I nismo se s tim spremni poigravati. Od nas se očekuje i odgovornost u kandidovanju najboljih ljudi. Imamo dobre ljude, kvalitetne i hrabre i spremni smo praviti jedan potpuno normalan ambijent za političko djelovanje", poručio je Borenović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije