Borenović: Je li trebamo čekati da neki ludak s jedne, druge ili treće strane zapuca

4
Radiosarajevo.ba
Borenović: Je li trebamo čekati da neki ludak s jedne, druge ili treće strane zapuca
FOTO: Radiosarajevo.ba / Branislav Borenović

Lider PDP-a Branislav Borenković je nakon današnjeg sastanka opozicije iz RS-a u Istočnom Sarajevu govorio o najavama osnivanja parainstitucija u manjem bh. entitetu.

Prva među parainstitucijama u RS-u je agencija za lijekove. Borenović smatra da je to manipulacija.

"O čemu mi pričamo? O zakonu koji se sutra donosi u Narodnoj skupštini Republike Srpske zato što, po njima, pod hitno treba prevazići situaciju vezanu za kiseonik, a zakon stupa na snagu za šest mjeseci. Kakve je to manipulacija? Treba ti šest mjeseci da traje kriza, da živimo u neizvjesnosti, strahovima da čekamo da tamo neki ludak s jedne, druge ili treće strane zapuca, je li to treba?", poručuje Borenović.

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Dodaje da Dodik ne razmišlja o zdravlju građana RS-a, već samo o kupovini vremena do izbora. Kaže kako mu nije jasno kako će funkcionisati najavljena agencija za lijekove u RS-u.

"Hiljadu pitanja, a nijednog odgovora, osim toga 'treba nam nešto da dugo drži priču'. Šta njegova najava znači niko ne zna. Da li više niko iz RS-a neće moći nabaviti lijek, medicinsku opremu….? Da li znate da se već danas otkazuju narudžbe privrednicima, traže dobavljače iz drugih zemalja", rekao je Borenović.

O Dodiku kaže:

"Ne može podržati sunovrat, provaliju...", kaže Borenović.

Poručuje da 'neće trpjeti njihove neuspjehe i nesposobnosti da vode zemlju i da RS ode u izolaciju'.

"Kako su napravili konsenzus da povećaju broj zaposlenih u Predsjedništvu BiH za 20 posto i kupe 20 automobila, kako su postigli konsenzus da u Parlamentarnoj skupštini BiH kupe tri BMW-a…", podsjetio je Borenović.

"Nećemo da budemo Dombas, Južna Osetija, Abhazija. Poštujemo ih, ali hoćemo da budemo Bavarska, Štajerska, Lombardija, Koruška..., da budemo u društvu zemalja koje imaju plaću i penziju koja je danas za nas nedostižna, a koje hoćemo da stignemo", dodao je Borenović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije