Brammertz: Prioritet je završetak preostalih predmeta pred Haškim tribunalom

Anadolija
Brammertz: Prioritet je završetak preostalih predmeta pred Haškim tribunalom
Članovi Predsjedništva BiH primili su glavnog tužioca UN-ovog Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije Sergea Brammertza.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH Dragan Čović izrazili su dobrodošlicu glavnom tužiocu Brammertzu, koji povodom priprema za redovan šestomjesečni izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a boravi u BiH.

Na sastanku je naglašeno zadovoljstvo saradnjom BiH s Uredom za tužilaštvo Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu.

Također, sagovornici su se složili da svaki zločin treba biti do kraja istražen i procesuiran, a počinilac individualno snositi odgovornost. Glavni tužilac Brammertz je kazao da će Tužilaštvo nastaviti pratiti i podržavati pravosudne institucije u našoj zemlji koje procesuiraju ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji.

Prioritet je završetak rada na preostalim predmetima pred Haaškim tribunalom. Istakao je zadovoljstvo saradnjom s vlastima u Bosni i Hercegovini, te pružio podršku Haaškog suda pravosudnim institucijama u našoj zemlji.

U ime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Đerić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije