BPS: Izbore u Stocu treba ponoviti pod supervizijom OHR-a i OSCE-a

Radiosarajevo.ba
BPS: Izbore u Stocu treba ponoviti pod supervizijom OHR-a i OSCE-a
Nakon što su u nedjelju, zbog incidenata i nepravilnosti na biračkim mjestima prekinuti lokalni izbori u Stocu, brojni se pitaju kako i kada će građani Stoca imati priliku da izrade svoju volju. Tim povodom se oglasio i BPS - Sefer Halilović.

U saopćenju kojim se ovaj politički subjekt obratio javnosti stoji:

"S obzirom da su izbori u Stocu dostigli nivo kada je sasvim sigurno, gotovo nemoguće da se oni održe u lokalnoj režiji, te budu prihvaćeni od strane većine birača, BPS smatra da bi se u izborni proces u Stocu morao direktno uključiti OSCE i OHR kako bi osigurali da narodna volja bude ispoštovana, a tenzije tokom izbornog procesa svedene na minimum.

Kao jedna od politički neuralgičnih tačaka u BiH, važno je da u Stocu budu održani demokratski izbori uz puno poštovanje narodne volje, te bez obzira da li će se nekoj stranci rezultati izbora svidjeti ili ne.

U cilju spuštanja tenzija, te provođenja fer izbornog procesa, pozivamo OSCE i OHR da se u vidu posmatračkih misija uključe u realizaciju izbornog procesa u ovom gradu kako bi se u njemu sprovelo demokratsko pravo njenih građana da izaberu svoje predstavnike te kako bi se u potpunosti smirile tenzije i provela narodna volja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije