Božović: 'Priče o razdruživanju sa FBiH su samo još jedna dimna bomba koju vlast RS baca'

4
Radiosarajevo.ba
Božović: 'Priče o razdruživanju sa FBiH su samo još jedna dimna bomba koju vlast RS baca'
Foto: Facebook / Marinko Božović

"Priča o mirnom razdruživanju sa Federacijom BiH vjerovatno je samo još jedna dimna bomba koju je vlast bacila građanima RS, a koja za cilj ima sakrivanje istine o stvarnom stanju u državi", rekao je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović (SDS) u emisiji MAT BN televizije. 

"Od brojnih zaključaka Narodne skupštine RS o vraćanju nadležnosti RS, od formiranja VRS, preko Izbornog zakona RS do nečeg novog... toliko se protežu lažna obećanja vlasti od kojih nije bilo ništa, pa i ovo najnovije o mirnom razdruživanju sa FBiH treba posmatrati u tom svjetlu", smatra Marinko Božović

Kako kaže, imamo stalno spinovanje određenih tema koje mogu da budu pitke ljudima u RS u vremenu kada su oni na neki način još hipnotisani.

Legenda FK Sarajevo završila karijeru, s Koševa mu poručili: "Forma je prolazna, klasa je vječna"

Legenda FK Sarajevo završila karijeru, s Koševa mu poručili: "Forma je prolazna, klasa je vječna"

"Međutim, kad dođe do buđenja iz tog nekog sna koje se približilo, onda će građani da zateknu stanje koje za njih neće biti dobro, i ni nešto čemu će se obradovati jer RS ni ja jednom polju ne bilježi pozitivan rezultate iako se to nama tako predstavlja", objašnjava on i dodaje: 

"Onog momenta kada se probude i jedno jutro ne budu dobili svoje penzije i plate, onda će tačno znati ko je krivac za to stanje u kojem se nalazimo."

Božović ističe da zapaljive izjave izazivaju strah kod naroda u oba djela BiH, koji su oslonjeni jedni na druge, jer sve više građana iz RS radi prije svega u Sarajevu, dok i građani iz FBiH dolaze na posao u RS, prenosi BN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije