Božović jedini SDS-ov poslanik sa osvojenom načelničkom funkcijom

Fena
Božović jedini SDS-ov poslanik sa osvojenom načelničkom funkcijom
/ Marinko Božović/NSRS
Marinko Božović jedan je od šest poslanika Narodne skupštine Republike Srpske, koji od novembra prelaze u izvršnu vlast na lokalnom nivou.

Jedini je i poslanik SDS-a i Saveza za promjene u entitetskom parlamentu, koji je na lokalnim izborima pobijedio u izbornoj trci za načelničku funkciju.

Kao kandidat SDS-a za načelnika općine Istočna Ilidža osvojio je na lokalnim izborima 5.800 glasova, gotovo duplo više od DNS-ovog Slobodana Noge.

U razgovoru za Fenu najavljuje da će prilagoditi tu lokalnu zajednicu novim razvojnim projektima i investitorima.

Stoga će fokus njegovog djelovanja na načelničkoj funkciji biti na infrastrukturnim radovima s ciljem otvaranja novih radnih mjesta u narednom četverogodišnjem mandatu.

Osiguran posao će, kaže, zaustaviti odliv i povećati broj stanovništva te općine u kojoj se procjenjuje da živi oko 15.000 građana.

"Moramo se potruditi da osiguramo izvorne prihode općine za prioritetne projekte koje smo planirali", rekao je Božović ističući da mu je olakšavajuća okolnost to što od svog prethodnika nasljeđuje dobro stanje u općinskoj kasi.

Uz stabilnu skupštinsku većinu ne očekuje probleme u radu te lokalne zajednice koja je nastala potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma i jedna je od šest općina u sastavu grada Istočno Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije