Božo Skopljaković: Prije će se raspasti svi političari u BiH nego BiH!

10
F. V.
Božo Skopljaković: Prije će se raspasti svi političari u BiH nego BiH!
Foto: HS BiH / Božo Skopljaković

Predsjednik Hrvatske stranke (HS) Božo Skopljaković komentirao je odnose Bosne i Hercegovine i Hrvatske, odnosno odnos zvaničnog Zagreba prema bh. Hrvatima.

"Vjerujem da gospodin Plenković sve više uviđa da ga gospodin Čović vuče za nos. I dok on lobira po Briselu za nešto što će osramotiti i njega i Hrvatsku, ovaj je čvrsto okrenut ka gospodinu Milanoviću", ističe Skopljaković.

Osvrnuo se i na politiku Zoran Milanovića, koji člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika naziva "partnerom", a lider SNSD-a u intervjuu za Novu TV uzvraća kako ima svakodnevnu komunikaciju sa predsjednikom Hrvatske.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Skopljaković kaže da je u vrijeme dok je bio hrvatski premijer "mogao daleko više učiniti za Hrvate u BiH nego sada kada je u ulozi predsjednika".

„Tako da nam nije jasno što on to želi kada je mogao nije učinio a sada kada ne može čini sve da pokaže kako kao želi nešto napraviti“, upitao se predsjednik HS-a.

Skopljaković se, također, osvrnuo i na poziciju u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina.

„Američki magazin Foreign Affairs ističe kako još nije kasno da SAD i EU promijene kurs djelovanja i tako spriječe raspad BiH. Prije će se raspasti svi političari u Bosni i Hercegovini nego Bosna i Hercegovina“, zaključuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije