Božićne jaslice u Bihaću

Anadolija
Božićne jaslice u Bihaću
U srijedu navečer u Bihaću upriličena je božićna scena jaslica i rođenja Isusa Krista, u okviru višednevne manifestacije pod nazivom "U susret Božiću u Bihaću".

Ovim činom je otvoren Božićni sajam, služeni su božićni kolači, prigodna jela i pića, a prodavani su i suveniri poduzetničkih sekcija učenika osnovnih škola u Bihaću, sve u organizaciji udruženja za poboljšanje kvaliteta života "MoguLi" Bihać.

Prigodne božićne pjesme izvodili su učenici Katoličkog školskog centra Ivan Pavao II, Župni zbor crkve sv. Ante, dramski studio Mali Princ te tamburaški sastav Bedem Bihać.

"Zajedništvo koje je uvijek krasilo Bihać i ovom prigodom uzdižemo visoko, te u ime gradonačelnika i gradskog vijeća želimo vam čestit Božić", poželio je predsjednik Gradskog Vijeća Davor Župa.

Direktor Katoličkog školskog centra don Slavo Grgić je kazao da je ovo drugi put da se u Bihaću organizuje božićna priredba na otvorenom te se nada da će prerasti u tradiciju.

Stotine građana Bihaća prisustvovalo je ovom činu, koji je upriličen u centru grada na platou pored tornja Svetog Ante Padovanskog, jedinog preostalog spomenika nekadašnje crkve koja je srušena usljed savezničkog bombardovanja Bihaća u Drugom svjetskom ratu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije