Bosna i Hercegovina želi bolju saradnju s Meksikom

Bosna i Hercegovina želi bolju saradnju s Meksikom
Foto: iStock / Ilustracija

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda PSBiH Bariša Čolak razgovarali su sa ambasadorom Meksika u našoj zemlji Marcom Antoniom Garciom Blancom.

Tokom susreta bilo je riječi o nedavno održanim izborima u ove dvije zemlje, te o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i u Meksiku.

Istaknuto je kako velika udaljenost dvaju zemalja nije nikakva prepreka uspostavi bolje i snažnije parlamentarne, gospodarske i kulturne suradnje.

Poseban naglasak stavljen je na mogućnost povećanja broja turista iz Meksika, s obzirom na to da odnedavno postoje jeftinije avionske linije koje povezuju dvije zemlje.

"Dogovoreno je da se u oktobru ove godine, tokom trajanja zasjedanja Interparlamentarne unije, održe bilateralni sastanci na kojima će biti prezentirano učinjeno, te utvrđeni daljnji koraci u suradnji BiH i Meksika", saopćeno je iz Parlamenta BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije