Bosna i Hercegovina bogatija za još šest gradova

5
L. M.
Bosna i Hercegovina bogatija za još šest gradova
Foto: Menso Medar / Stolac

Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine izglasao je danas zakone kojima je naša država bogatija za još šest gradova: Konjic, Stolac, Zavidovići, Bosanska Krupa, Orašje i Lukavac.

Dakle, usvojeni su: Prijedlog zakona o Gradu Konjic– skraćeni postupak, Prijedlog zakona o Gradu Stolac– skraćeni postupak, Prijedlog zakona o Gradu Zavidovići– skraćeni postupak, Prijedlog zakona o Gradu Orašje– skraćeni postupak Prijedlog zakona o Gradu Bosanska Krupa– skraćeni postupak Prijedlog zakona o Gradu Lukavac.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH ranije je usvojio ove prijedloge, a danas ih je potvrdio i Dom naroda Parlamenta FBiH.

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Predsjedavajući Tomislav Martinović čestitao je navedenim općinama koje su sada postali gradovi.

Iz Ministarstva pravde kazali su da su sve zakonske procedure ispoštovane da bi ovi zakoni bili usvojeni.

Objavljivanjem u Službenim novinama Federacije BiH ove općine i formalno su postale gradovi.

Sve to praktično znači da će navedeni gradovi od sada imati gradonačelnika i gradsko vijeće, koji će zamijeniti do sada postojeće općinske strukture, a također ove sredine dobit će i nove statute, prema kojima će se određivati funkcioniranje gradova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije