Skandal u bh. gradu: "Vratite trobojku na jarbol ispred opštine"

7
Radiosarajevo.ba
Skandal u bh. gradu: "Vratite trobojku na jarbol ispred opštine"
FOTO: NPS / Zahtjev za Općinu Kozarska Dubica

Predsjednik Narodne partije Srpske NPS Darko Banjac zatražio je od načelnika opštine i opštinske uprave Bosanska Dubica da vrate zastavu bh. entiteta RS na jarbole ispred zgrade opštine.

Banjac je naveo da su načelnik opštine i opštinska uprava naložili da sa jarbola ispred zgrade opštinske uprave bude skinuta zastava RS i postavljena samo zastava Opštine Kozarska Dubica.

"Kao narodni poslanik, kao predsjednik NPS, kao Srbin pravoslavac iz sela Brekinje podno ponosite Kozare tražim od načelnika opštine i opštinske uprave Kozarska Dubica da vrate zastavu RS na jarbole ispred zgrade opštine", naglasio je Banjac.

Porodice ubijenih civila obilaze mezarje u Vitezu: Prisjećaju se strašnih događaja

Porodice ubijenih civila obilaze mezarje u Vitezu: Prisjećaju se strašnih događaja

On je naveo da su načelnik opštine i opštinska uprava naložili da sa jarbola ispred zgrade opštinske uprave bude skinuta zastava RS i postavljena samo zastava Opštine Bosanska Dubica.

On je ukazao da je pod tom zastavom, "crveno plavo bijelom trobojkom", odbranjena Bosanska Dubica "u septembarskim danima 1995. godine", piše Srpska.info.

Prema njegovim riječima, nije prihvatljivo da se zastave skinu poslije 15. septembra, Dana srpskog jedinstva i zastave, a na dan dubičke brigade, koja je svoj ratni put utvrđivala ne samo u odbrani Bosanske Dubice, već i "na linijama fronta Koridora i mnogim drugim širom RS".

"Našu Srpsku trobojku nisu mogli da skinu ni oni koji su septembra 1995. godine bombardovali i napadali Kozarsku Dubicu. Zbog onih koji su svoje živote položili u odbrani Kozarske Dubice i Republike Srpske još jednom tražim da se Srpska zastava vrati na mjesto koje joj pripada, u suprotnom mi ćemo našu zastavu vratati sami tamo gdje joj je mjesto, u centru našeg grada", naveo je Banjac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije