Bosanac uhapšen u Njemačkoj: 41-godišnjak ukrao auto, pa krenuo bježati od policije

0
Radiosarajevo.ba
Bosanac uhapšen u Njemačkoj: 41-godišnjak ukrao auto, pa krenuo bježati od policije
Foto: Polizei / Ilustracija / Njemačka policija

Državljanin Bosne i Hercegovine (41), krenuo je u potjeru sa graničnom policijom Piding u srijedu, 29. aprila, nakon što je ukrao automobil.

Kako je saopšteno iz policijske uprave, u potjeri je ugroženo više vozača, a traže se svjedoci ovom događaju.

"Crveni mercedes registarskih tablica iz Ljubljane, u srijedu oko 17.45 sati našao se na meti istražitelja", navodi se u saopštenju policije, prenosi njemački PDP.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Kako su naveli u saopštenju, vozač mercedesa, inače državljanin BiH je na autoputu vozio preko 160 kilometara na sat i nekoliko puta je preticao sa desne strane, što je izazvalo mnoge nelagode za vozače na autoputu A8. Nekoliko neuključenih vozila moralo je naglo zakočiti kako bi izbjeglo sudar.

"Na raskrsnici Traunstein/Schweinbach i dalje je bila pomoćna policijska patrola s upaljenim plavim svjetlima. Kada je to primijetio vozač Mercedesa snažno je zakočio pri punoj brzini i stao na desnoj strani autoputa. Zatim je pješice pobjegao na susjedno polje. U potjeru su krenule snage granične policije Pidinga. Policajac koji se tu zatekao u slobodno vrijeme učestvovao je u njegovom hapšenju", navodi se.

Prilikom provjere uhapšenog brzo je postalo jasno zašto je pobjegao, 41-godišnji Bosanac koji je ukrao mercedes u Sloveniji, nije imao vozačku dozvolu", kazali su iz policije.

Pored toga, zabranjen mu je ulazak u šengenski prostor*. Osim toga, optuženi je imao nalog za hapšenje zbog krađe.

S obzirom na to da policija nema dodatnih informacija o ugroženima u saobraćaju, zamolili su građane da se jave graničnoj policiji ukoliko su bili u opasnosti tokom potjere.

Šengenski prostor

*Šengenski prostor obuhvaća teritorije 27 europskih zemalja koje su usvojile Schengenski sporazum potpisan 1985. u Schengenu u Luksemburgu. Schengenski prostor u mnogočemu funkcionira kao područje jedne države, s tradicionalnim kontrolama za one koji ulaze i izlaze iz područja, ali bez unutarnjih graničnih kontrola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije