Borjana Krišto u Briselu sa predsjednicom Europskog parlamenta o ekonomskoj situaciji u BiH

2
Radiosarajevo.ba
Borjana Krišto u Briselu sa predsjednicom Europskog parlamenta o ekonomskoj situaciji u BiH
Foto: Vijeće ministara BiH / Borjana Krišto i Roberta Metsola

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Briselu sa predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom o političko-ekonomskim prilikama u Bosni i Hercegovini s akcentom na proces uspostave vlasti i europskom putu BiH.

Predsjedavajuća Krišto je istaknula razumijevanje da je kandidatski status našoj zemlji dodijeljen kao stimulans na daljnji ubrzani rad na usuglašavanju zakonodavstva, te da će se Vijeće ministara BiH potruditi da opravda ukazano povjerenje europskih partnera.

Naglasila je da postoji pozitivna radna atmosfera i da je Vijeće ministara već usvojilo nekoliko bitnih dokumenata za EU integracije, te utvrdilo Nacrt budžeta za 2023. godinu, što će uveliko olakšati rad institucija BiH.

Preminuo novinar Bojan Tončić

Preminuo novinar Bojan Tončić

Uz to, dodala je i da su stabiliziranje političkih prilika i iskreni dijalog svih političkih aktera, uz poštivanje pune jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda i ostalih, ključ za ubrzanje reformskih i integracijskih procesa.

Krišto se zahvalila na kontinuiranoj potpori europskih parlamentaraca našoj zemlji i izrazila uvjerenje da će BiH i Zapadni Balkan ostati u fokusu interesovanja europarlamentaraca, navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije