Borjana Krišto na samitu Berlinskog procesa došla na poziv Olafa Scholza

10
Radiosarajevo.ba
Borjana Krišto na samitu Berlinskog procesa došla na poziv Olafa Scholza
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ministarska konferencija

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je na vanrednoj telefonskoj sjednici odgovarajući zaključak radi pripreme učešća predsjedavajuće Vijeća ministara Borjane Krišto na samitu Berlinskog procesa, te prihvatanja dokumenata Akcioni plan Zajedničkog regionalnog tržišta zapadnog Balkana 2025–2028. (CRM2) i Izjave zemalja zapadnog Balkana o Zajedničkom regionalnom tržištu.

Prema usvojenom zaključku, mjere i aktivnosti CRM2 bit će realizirane u BiH u skladu sa ustavnim nadležnostima, saradnjom i koordinacijom aktivnosti svih nivoa vlasti u BiH.

"Vijeće ministara formirat će zajedničke komisije ili tijela za provođenje aktivnosti ili mjera sastavljene od predstavnika institucija svih nivoa vlasti u BiH, u skladu sa ustavnim nadležnostima za određene oblasti", saopšteno je iz Vijeća ministara.

Sramotno | Satelitski snimci ne lažu, pogledajte kako je izgledao Bistrički potok 2018. godine

Sramotno | Satelitski snimci ne lažu, pogledajte kako je izgledao Bistrički potok 2018. godine

Tokom boravka u Berlinu, Borjana Krišto će održati niz bilateralnih susreta s evropskim dužnosnicima i premijerima država regije.
 
Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na samitu Berlinskog procesa u Berlinu učestvuje na poziv kancelara SR Njemačke Olafa Scholza.

Teme 10. jubilarnog samita u Berlinu su jačanje regionalne ekonomske saradnje i ubrzanje procesa europskih integracija zapadnog Balkana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije