Borenović: Vidjet ćemo hoće li SNSD nastaviti blokirati Parlament kroz rad komisija

Radiosarajevo.ba
Borenović: Vidjet ćemo hoće li SNSD nastaviti blokirati Parlament kroz rad komisija
FOTO: Radiosarajevo.ba / Branislav Borenović

Predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović istakao da treba sačekati prve sjednice parlamentarnih Komisija da se vidi da li je deblokada parlamenta BiH iskrena.

“Ne bi im bilo prvi put da bojkotuju rad komisija. Važno je i da objasne da li su dostavili imena za komisije u Domu naroda ili tamo nastavljaju s blokadama”, kazao je Borenović, saopćeno je iz PDP-a.

SNSD dostavio imena poslanika za stalne komisije: Kraj blokade rada Parlamenta BiH?

Valjda su, kaže, konačno shvatili da blokade i bojkoti ne donose nikome ništa dobro i da razloge za stranačke frustracije i koalicione neuspjehe isključivo traže kod sebe i svojih političkih partnera.

“Postigli smo cilj, pobijedili nerad i javašluk i ovom odlukom zapravo je pobijedila opcija koja hoće da stvara uslove za normalan i odgovoran rad”, rekao je Borenović.

Žali Bože, kazao je, propuštenih godinu dana i bačenih miliona maraka.

“Nemaju oni šta da objašnjavaju nama, nego narodu zašto su potrošili godinu dana i milione maraka iz budžeta za svoj nerad”, rekao je Borenović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije