Borenović "poklopio" Dodika: "Nisi tako pričao u Briselu"

7
Radiosarajevo.ba
Borenović "poklopio" Dodika: "Nisi tako pričao u Briselu"
Foto: Radiosarajevo.ba / Branislav Borenović i Milorad Dodik

Milorad Dodik se ovih dana nalazi Sankt Petesburgu gdje se održava Ekonomski forum koji okuplja velike svjetske lidere.

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je govorio na tribini, gdje nije propustio priliku da se ne "pohvali" kako naša zemlja, zahvaljujući glasovima iz entetita RS, nije uvela određene sankcije Ruskoj Federaciji nakon invazije na Ukrajinu koju je izvršila ova zemlja.

"Bosna i Hercegovina nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji zbog RS-a i Zapad se ljuti zbog toga, žele da provode svoje politike u regionu", izjavio Milorad Dodik na sastanku sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Na njegove izjave danas u Rusiji reagovao je i Branislav Borenović. Čelnik PDP-a je putem svog Twittera kritikovao Dodika koji prema njegovom mišnjenju "nije tako pričao u Briselu".

Podsjetimo, prije par dana u sjedištu Evropske unije u ovom gradu lideri vodećih političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH, te članovi Predsjedništva naše zemlje su potpisali zajednički sporazum.

On predviđa predanost očuvanju mirne, stabilne, suverene i neovisne funkcionalne BiH, te predanost reformama kojima se unapređuju europske integracije BiH.

Milorad Dodik sutra bi se trebao sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije