Borell se sastao sa članovima Predsjedništva BiH: Ovo su poruke

4
Radiosarajevo.ba
Borell se sastao sa članovima Predsjedništva BiH: Ovo su poruke
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sastanak članova Predsjedništva BiH sa Josepom Borellom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili visokog predstavnika Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednika Europske komisije Josepa Borrella.

Na početku sastanka je izražena zahvalnost visokom predstavniku EU Josepu Borrellu na posjeti, kao i na interesu i posvećenosti EU Bosni i Hercegovini.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, regiji i na globalnom planu, kao i o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

Samir Bekrić više nije sportski direktor FK Željezničara: Dobio je novu funkciju

Samir Bekrić više nije sportski direktor FK Željezničara: Dobio je novu funkciju

Rečeno je da je regionalna posjeta visokog predstavnika EU prilika za razgovor sa partnerima na Zapadnom Balkanu i za podršku EU reformama i prioritetima na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je i o situaciji u Ukrajini i uticaju na sigurnost Europe, te suočavanju sa ekonomskim posljedicama.

Izražena je zahvalnost Predsjedništvu BiH na podršci operaciji Althea, čiju je misiju visoki predstavnik Borrell obišao danas u sklopu posjete Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije