Situacija eskalirala: Borci blokirali saobraćajnicu na Skenderiji

A. B.
Situacija eskalirala: Borci blokirali saobraćajnicu na Skenderiji
Radiosarajevo.ba / Blokada na Skenderiji
Situacija na protestima ispred zgrade Parlamenta FBiH je eskalirala, a borci su blokirali glavnu saobraćajnicu na Skenderiji.

Borci su se ispred zgrade Federalnog parlamenta prebacili na saobraćajnicu na Skenderiji te tako blokirali saobraćaj u ovome dijelu grada, kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba, demobilizirani borci su razbili tri automobila na glavnoj saobraćajnici.

Demobilizirani borci su, nakon što je situacija eskalirala, razbili tri automobila, a na terenu je prisutan i veliki broj pripadnika Jedinice za podršku Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a).

Policija je napravila kordon kako demobilizirani borci ne bi mogli proći do Alipašine ulice.

S obzirom na to da je do incidenta došlo oko 15 sati i 30 minuta, u centru grada se stvorila velika gužva. Kolone automobila su kilometarske, a borci su se izvinili građanima zbog novonastale situacije.

"Izvinjavamo se građanima zbog situacije. Mi smo ovo morali uraditi u borbi za naša prava", kazali su borci.

Građani koji su se u svojim automobilima našli u koloni vozila, postali su nervozni, kada su vidjeli da se borci ne namjeravaju skloniti i odblokirati cestu.

Došlo je i do manjeg incidenta, kada je krenulo naguravanje između boraca i jednog građanina iz automobila.

Današnja poruka boraca je bila da ukoliko se do 15 sati u zgradi Parlamenta FBiH ne učini nešto o pitanju njihovih zahtjeva, odlučit će se na blokadu saobraćaja. Poručili su da neće odustati od svoja tri zahtjeva, koja su prošle godine, u julu, uputili vlastima u Federaciji BiH.

Jedan je da se javno objavi registar boraca. Drugi da se isplati šest KM za svaki mjesec koji su učestvovali u ratu u BiH, u periodu 1992-1995. A, treći je da se prestane s finansiranjem federalnih udruženja boraca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije