Borba za natalitet: Sportski klubovi u Zenici omogućili besplatne članarine za "porodice tri plus"

1
Radiosarajevo.ba
Borba za natalitet: Sportski klubovi u Zenici omogućili besplatne članarine za "porodice tri plus"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Đaci

Danas je u Zenici održana press konferencija na kojoj su javnosti predstavljeni ciljevi i planovi rada udruženja "Porodice tri plus" na području Grada Zenice.

Udruženje "Porodice tri plus" je danas potpisalo sporazume o saradnji sa sportskim klubovima u Zenici, kao i Sportskim savezom Grada Zenice.

Zbog demografske katastrofe i najvećeg pada nataliteta u historiji Bosne i Hercegovine , gdje više ne postoji niti jedna općina s pozitivnim prirodnim priraštajem, udruženje "Porodice tri plus" se opredijelilo podjednako djelovati na prostoru cijele Federacije.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Kanton Sarajevo: Djeci iz porodica s troje ili više djece dodatni bodovi pri upisu u vrtiće

Kanton Sarajevo: Djeci iz porodica s troje ili više djece dodatni bodovi pri upisu u vrtiće

Iz udruženja "Porodice tri plus" su pozvali sve društvene subjekte da se pridruže zajedničkoj borbi za natalitet kroz jačanje društveno-ekonomskog statusa višečlanih porodica, koje ujedno predstavljaju jedini garant dugoročnog opstanka našeg društva.

Prvi koji su se odazvali ovom pozivu u Gradu Zenici i pristupili ovom velikom pronatalitetnom programu su sportski klubovi koji su omogućili besplatne članarine za svu djecu iz višečlanih porodica.

"Nesebična i nemjerljiva podrška sportskih klubova doprinijela je da ovaj projekat bude najljepša i najveća podrška višečlanim porodicama u Federaciji BiH. Takvom podrškom šaljemo poruku da samo zajednički uz sinergiju svih sektora našeg društva možemo adekvatno podržati višečlane porodice, a tako i natalitet uopće", rekao je predsjednik udruženja "Porodice tri plus", Mustafa Vlahovljak.

Javnosti se obratio i g. Ervin Zukić, koordinator udruženja "Porodice tri plus" za Zenicu kazavši da je sretan što kao predsjednik sportskog kluba može dati doprinos, ali i kao koordinator u budućem periodu učestvovati u jačanju programa za podršku višečlanim porodicama.

Ovim povodom upriličena je podjela prvih "Porodičnih 3 plus kartica" za višečlane porodice u Zenici kojom se ostvaruju razne pogodnosti, a za koju roditelji mogu aplicirati putem web stranice www.porodicetriplus.ba.

Iz Udruženja pozivaju i ostale sportske klubove, privredne subjekte i sve druge sektore da se priključe ovom historijskom pronatalitetnom programu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije