Bogunić primila bh. fizičare: Vi ste pogon budućeg razvoja naše države

Radiosarajevo.ba
Bogunić primila bh. fizičare: Vi ste pogon budućeg razvoja naše države
Foto:Promo / Bogunić primila najbolje bh. fizičare

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić primila je danas mlade fizičare Nolu Šegalo i Muhameda Sokolovića, osvajače bronzane medalje na nedavno okončanoj Evropskoj olimpijadi iz fizike.

Prijemu su prisustvovali bivši bh. olimpijac iz ove oblasti Selver Pepić, koji je predvodio mlade fizičare, te predsjednik Društva fizičara Federacije Bosne i Hercegovine Benjamin Fetić, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Bh. fizičari su ove godine izuzetno uspješno predstavljali BiH na međunarodnim takmičenjima. Na Trećoj evropskoj olimpijadi iz fizike osvojili su tri bronzane medalje.

Bogunić primila najbolje bh. fizičare - undefinedFoto:Promo: Bogunić primila najbolje bh. fizičare

"Prvi put, ove godine nismo imali većih problema oko finansiranja odlaska na takmičenja jer smo imali kao rijetko dosada podršku Ministarstva za obrazovanje i nauku i mlade Kantona Sarajevo koje je sufinansiralo sa oko 80 posto ukupnih troškova učešća na obje olimpijade. Zahvaljujemo se ministrici Bogunić koja je prepoznala značaj ulaganja u mlade talente, kao vid ulaganja u budućnost i iskreno se nadamo da će ova podrška za sve naše buduće aktivnosti biti nastavljena i u sljedećoj godini", naglasio je Fetić.

Ministrica Bogunić je čestitala našim izvrsnim mladim fizičarima zbog postignutih odličnih rezultata te je istakla da će Ministarstvo nastaviti pružati finansijsku podršku pripremama i učešću talentiranih učenika na svim takmičenjima. Dodala je kako je to jako važan zadatak ovog resornog ministarstva.

"Naša namjera je i formiranje Centra izvrsnosti, kao jednog mjesta, gdje bi naši najbolji profesori i svi naši uspješni učenici, koji su postigli ovako dobre rezultate, zajedno mogli sticati nova znanja, razmjenjivati iskustva i dodatno razvijati sve svoje vještine, jer ste upravo vi, naša talentirana djeca, pogon budućeg razvoja naše države i društva", kazala je ministrica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije