Kineski dan u sarajevskoj osnovnoj školi: Odnosi između BiH i Kine sve bolji

Fena
Kineski dan u sarajevskoj osnovnoj školi: Odnosi između BiH i Kine sve bolji
Foto: Fena / Ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo posjetila je danas Osnovnu školu ''Avdo Smailović''

Ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo posjetila je danas Osnovnu školu ''Avdo Smailović'' u sarajevskom naselju Buća Potok u kojoj je održana manifestacija ''Kineski dan''.

U okviru ove manifestacije učenici i roditelji su imali priliku vidjeti različite aspekte kineske kulture kao što su umjetnost rezanja, kaligrafija, tradicionalni muzički instrumenti i kineska kuhinja.

Bo je naglasila da su odnosi između BiH i Kine sve bolji, te da BiH ima sve veće zanimanje za aktivnosti Kine.

"Ovo nam je prvi događaj ove vrste, u osnovnoj školi, i nadamo se da će djeca u budućnosti biti nasljednici saradnje i prijateljstva", navela je Bo.

Također, naglasila je da su manifestacije kao što je ''Kineski dan'' prilika da se bh. djeca više informiraju o kineskoj kulturi.

Izrazila je zadovoljstvo da osnovci uče kineski jezik, navodeći da će im to znanje otvoriti mnoga vrata.

Bo je danas dobila priznanje za pružanje podrške radu i razvoju Osnovne škole ''Avdo Smailović'' koje joj je uručio direktor Hasim Baždar.

Uz pomoć kineske ambasade u ovoj školi obnovljeno je fudbalsko igralište i školska sala te su donirani stolovi i oprema za stoni tenis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije