Bivši načelnik Višegrada oštetio budžet Općine za 5.730.473 KM

Fena
Bivši načelnik Višegrada oštetio budžet Općine za 5.730.473 KM
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv osobe M. S. (1956) iz Višegrada.

Nezvanično, prijavljen je bivši načelnik Višegrada Slaviša Mišković zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Sumnjiči se da je u toku 2013., iskoristivši svoj službeni položaj i ovlaštenje, doveo do zaključenja ništavno pravnog posla s odgovornom osobom preduzeća Srbinjeputevi iz Foča Nedeljkom Pavlovićem.

Na taj način Mišković je oštetio budžet Općine Višegrad za 5.730.473 KM, te za isti iznos pribavilo protivpravnu imovnsku korist za preduzeće iz Foče, potvrđeno je iz MUP-a RS-a, uz navođenje inicijala prijavljenih.

Mišković je, nezvanično se saznaje, obavljajući funkciju načelnika Općine Višegrad, mimo predviđenih procedura kupovine imovine u ime Općine, predložio Skupštini općtine, u kojoj je imao većinu, kupovinu hotela i zemljišta u vlasništvu Srbinjeputeva d.o.o. Foča.

Objekat, koji je bio predmet kupovine, bio je vrijednosti oko 1,3 miliona, a kupljen je za oko 5,8 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije