Bivši direktor hotela "Radon Plaza" osuđen na 25 mjeseci zatvora

Radiosarajevo.ba
Bivši direktor hotela "Radon Plaza" osuđen na 25 mjeseci zatvora
Bivši direktor sarajevskog hotela "Radon Plaza" Draško Malović prglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i jedan mjesec, zbog zloupotrebe položaja ili ovlasti i krivotvorenja službene isprave.

Ovakvu presudu Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, optužnicom Tužilaštva KS-a Draško Malović se teretio da je u periodu od 2007. do 2008. godine od radnika na recepciji hotela "Radon Plaza" preuzimao račune i novac naplaćen za pružene usluge gostima te umjesto da novac preda u finansijsku službu hotela, zadržavao ga je za sebe tako što je falsifikovao račune lažno prikazujući da se ne radi o gotovinskom već o odgođenom plaćanju.

Time je sebi pribavio imovinsku korist od 227.318 KM i za isti iznos oštetio hotel "Radon Plaza". Osuđeni će nadoknaditi štetu u cjelokupnom iznosu oštećenom privrednom društvu “Avaz” d.o.o Sarajevo.

Inače, Draško Malović nalazi se u pritvoru od jula 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije