SAD / Bivši američki senatori Lieberman i DeConcini govore o BiH

04. 05. 2021. u 13:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 101

Organizacija Bosnian Advocacy Center će danas, 4. maja, s početkom u 18 sati, virtuelno ugostiti Joea Liebermana i Dennisa DeConcinija, dva bivša američka senatora, koji će govoriti o njihovom zalaganju u američkom Senatu za Bosnu i Hercegovinu tokom agresije i genocida. 

Lieberman i DeConcini su uz Bidena, Moynihana i Dolea, bili vodeći glas za Bosnu i Hercegovinu u SAD-u.

Kontinuirano su se zalagali za ukidanje embarga na uvoz oružja, organizovali saslušanja u Kongresu na koja su pozivali zvaničnike iz Vlade Republike Bosne i Hercegovine, vršili pritisak na Clintonovu administraciju i otvoreno prozivali vodeće evropske vlade zbog njihove politike prema Miloševićevom i režimu bosanskih Srba.

Prijenos uživo bit će dostupan na Twitter i Facebook profilu: https://twitter.com/BosnianAdvocacy i https://www.facebook.com/BosnianAdvocacyCenter/, a sesiju će moderirati dr. Jasmin Mujanović, politolog i analitičar.

Organizacija Bosnian Advocacy Center osnovana je 2018. godine i bavi se promovisanjem bh. interesa u stranim vladama, međunarodnim organizacijama i međunarodnim medijima.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA