Bivša zgrada Vlade FBiH iznajmljuje se na OLX-u: Kako izgleda nakon iseljavanja

Radiosarajevo.ba
Bivša zgrada Vlade FBiH iznajmljuje se na OLX-u: Kako izgleda nakon iseljavanja

Bivša zgrada Vlade FBiH u Alipašinoj ulici u Sarajevu trenutno se iznajmljuje ako je suditi prema oglasu na popularnoj platformi OLX.ba.

Podsjećamo, Vlada FBiH početkom prošle godine iselila je iz zgrade koja je u vlasništvu Socijaldemokratske partije BiH (SDP). U toj zgradi Vlada FBiH bila je smještena od 1997. godine.

Federalna vlada je najam za zgradu na mjesečnom nivou plaćala 42.579 KM . Tako je bilo od vremena premijera Edhema Bičakčića sve do posljednje godine aktuelnog mandata Fadila Novalića, kada je i definitivno odlučeno da prostor u kojem borave ne zadovoljava potrebe Vlade i da Vlada neće više SDP-u plaćati najam, tako da su u prvim mjesecima 2018. godine i definitivno preselili u zgradu Energoinvesta.

Nakon iseljenja premijerovog ureda i još jednog dijela federalni administracije, zgrada SDP-a je ostala prazna, ne računajući dio koji se koristi za potrebe smještaja Centrale SDP-a.

Ovih dana zgrada je u ponudi i na popularnoj stranici za oglase olx.ba. Kako se iz oglasa može vidjeti, zgrada se iznajmljuje preko agencije Delta nekretnine, koja je i postavila oglas.

U oglasu se navodi kako na raspolaganju 4.300 metara kvadratnih prostora, kao i parking. Prema procjeni SDP-a, odnosno agencije za neretnine, može se koristiti i kao hote.

Na fotografijama je vidljivo da je objekat u prilično lošem stanju. Cijena najma nije navedena.

Kako izgleda unutrašnjost zgrade, možete vidjeti ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije