Britanski ministar vanjskih poslova komentirao konačnu presudu zločincu Mladiću

0
Radiosarajevo.ba
Britanski ministar vanjskih poslova komentirao konačnu presudu zločincu Mladiću
Foto: Arhiv / Raab komentirao konacnu presudu Mladicu

Britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab komentirao je konačnu presudu zločincu Mladiću.

Saopćenje Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije prenosimo u cijelosti:

"Pružena je određena utjeha preživjelima i porodicama žrtava", poručio je britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab u reakciji na pravosnažnu presudu generalu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću na kaznu doživotnog zatvora.

"Velika Britanija je imala ključnu ulogu u dovođenju Ratka Mladića i drugih ratnih zločinaca pred lice pravde za zločine koje su počinili na području Zapadnog Balkana.

Izdržavanjem kazne doživotnog zatvora Radovana Karadžića (op. a. bivšeg predsjednika RS) u britanskom zatvoru, te potvrđivanjem presude Ratku Mladiću, međunarodna zajednica je pružila određenu utjehu preživjelima i porodicama žrtava, te pomogla da se onemogući nekažnjavanje za najgore zamislive međunarodne zločine", rekao je Raab, saopćili su iz Vlade Velike Britanije.

Podsjećamo, ratni zločinac Ratko Mladić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora i time je potvrđena je prvostepena presuda. U potpunosti je odbačena žalba Mladićeve odbrane, kao i tužilaštva na prvostepenu presudu.

Sve o presudi ratnom zločincu Ratku Mladiću pročitajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije