MVP / Bisera Turković razgovarala sa advokaticama Edina Vranja

22. 09. 2021. u 16:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas sa advokaticama Edina Vranja - Jesenkom Rešidović i Sabinom Hotom Ćatović.

Bh. državljanin i dugogodišnji ugledni djelatnik agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini uhapšen je 12. septembra u Srbiji pod optužbama za ratni zločin.

Ministrica Turković je razgovarala sa advokaticama o ovom slučaju, ističući da je MVPBiH od samog početka ponudio svu pravnu i drugu pomoć bh. državljaninu u skladu sa međunarodnim pravom i konvencijama.

Također, donesena je odluka o povlačenju ambasadorice Aide Smajić iz Beograda na konsultacije u Sarajevo.

Advokatski tim je informirao ministricu Turković o aktivnostima u ovom slučaju, te je istaknuta neophodnost aktivnije uloge Tužilaštva Bosne i Hercegovine te potrebe primjene postojećeg Protokola o saradnji sa srbijanskim tužilaštvom koji je potpisan još 2013. godine, saopćeno je iz MVP-a BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)