Bisera Turković: Propustili smo historijsku šansu

/ Komentari (22)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Krkan

Ma kravo, ti nemas vise nikakav kredibilitete. O strucnosti da ne govorimo, nisi je nikad ni imala

Habuhabuhabu

Manje para u Bosni, manje i na Jadranu. Umjesto da troše po moru, tradicionalno troškali Bosanci će da troše kod kuće. Nije ni prvi ni zadnji put da kamenjarci Hrvatima otimaju kruh iz usta.

NN

Neka ste vratili istom mjerom ali na granici hodocasnici za Medjugorje prolaze bez ikakve provjere dokumenata ili samo povrsno za 5 min. ulazi pun autobus vidjeliza !

DRŽAVA

GROZNO JE KAD TURKOVIČKA, SEBIJA, BAKIR, MERLIN DINO I DRUGI IMAJU HRVATSKE PUTOVNICE I KAD HDZ NEŠTO NEĆE ONI NE SMIJU PISNUTI SAMO KAŽU - PROPUSTILI SMO HISTORIJSKU ŠANSU - VI STE HRVATSKI KMETI HAHAHAHAHAHAHAHA

Bisera Turković: Propustili smo historijsku šansu!

Jesmo, 1991 godine, kad si TI zasjela u BH diplomatiju.....propuštamo je i danas ...

vb

" ....Čulo se srdačno klicanje kao i maloprije, i pehari su ispražnjeni do dna. Dok su izvana promatrale taj prizor, životinjama se učinilo da se događa nešto čudno. Što se to promijenilo u izgledu svinja? Cloverine ostarjele, mutne oči prelazile su s jedne na drugu. Neke od njih imale su pet podvoljaka, neke četiri, a neke tri. Ali, što je to izgledalo kao da se preobražava i mijenja? Pljesak se utišao, društvo je uzelo karte i nastavilo prekinutu igru, a životinje su se potiho odšuljale natrag. Ali, zastadoše nakon dvadesetak metara. Iz kuće se čulo urlikanje. Potrčale su natrag i ponovo provirile kroz prozor. Oštra svađa postajala je sve bučnija. Galamilo se, lupalo po stolu, gledalo oštro i sumnjičavo, odlučno nijekalo. Svađa je počela u trenutku kada su Napoleon i gospodin Pilkington istovremeno odigrali pikovog asa. Dvanaest glasova bijesno je vikalo, i svi su bili jednaki. Sada je bilo jasno što se promijenilo u izgledu svinja. Pogled životinja koje su stajale napolju klizio je od svinje do čovjeka, od čovjeka do svinje, i ponovo od svinje do čovjeka; ali, već je bilo nemoguće raspoznati tko je svinja, a tko čovjek..."

- dijaspora: dovidjenja BiH

Ovim i slicnom odlukama cete dijasporu jos vise udaljiti od BiH. Meni sad ne pada na pamet platiti vise od 500 eura (testove) za mene, zenu i dvoje djece samo da bi sa svedskim pasosem usli u bosnu. Otici cu na odmor tamo gdje je dovoljan dokaz o vakcinaciji, makar to bila i Hr. Do sada sam stvari posmatrao emotivno, a od danas iskljucivo interesno. Hvala Bisera, hvala Bakire!

Guest

mi cemo propustit historijisku priliku ako ovu krmacu i njene gazde bakira i sebiju ne posaljemo na dugogodisnju robiju

moke

Belaj, mora Bisera i hurme vratit

Bošnjak

Siti sno i hurmi i sarmi i sda lopovske stranke.

!!!

Pa Bakir trguje sa hadezeom...i sve im je poluge moci dao u njihove ruke..Izdao je Drzavu i Narod●

Koel

Pa vi lafo bosnjaci a odrekli se bh pasosa i da dosjete rahat pa izvadi bogami pcr test isto kao i ja kad idem tamo za nas ste stranci bez naseg pasosa pa zvao se mujo ili anto u rwd na granicu ako ti se dolazi

nasvasta

Nebudete li podnijeli i uhapsili neprijatelje koji direkt nanose finansijsku štetu narodima u BiH pakujte kofere za sva vremena,posebno žutalj koji prepusti domove naroda neprijateljima sopstvenog naroda i države.

Ova krava spuca 70 kom. sa kajmakom,samo za fruštuk!

.

Katy

Ma nema za njih krize . Samo ce udariti jos nameta propaloj privredi. Selo gori baba se ceslja.

Guest

Jesmo evo skoro tri decenije i uz tebebi slicna tebi. propustamo sve. prvo zivote i zdravlje....gospodjo turkovic. Idi vise idi.

Džasmin

Znam svi su krivi samo vi niste.Patiću ti upropastio preduzeće

Guest

ova krmaca uzela pare od saudijaca,malo joj sto nas je krala u ratu

Džasmin

Pantiću ti si upropastio preduzeće

Mina

.ebe su Guzatoj za protjerane Bošnjake i činjenicu da ih porodično prelazak granice košta kao ljetovanje u Hrvatskoj. A znaju kmečati da dijaspora organizuje humanitarne večere, sponzoriše...Fuj! Žalićete vi za dijasporom!

Sa

Ako bh turizam ovisi o arapima neka je onda sje..n! Onda ga I nema I ne treba se pozivati na turizam! A sto se tice viza, kako nama tako i njima. Ko hoce doci izvadit ce vizu!

RE: Koel

Pa vi lafo bosnjaci a odrekli se bh pasosa i da dosjete rahat pa izvadi bogami pcr test isto kao i ja kad idem tamo za nas ste stranci bez naseg pasosa pa zvao se mujo ili anto u rwd na granicu ako ti se dolazi ka Koel Tebi sa (BH pasosem) je dovoljan dokaz o vakcinaciji ili da si prelezao covid da bi usao u bilo kolju stranu zemlju. Meni, koji sam bio u BiH do `98. (a odrekao sam se BH pasosa zbog Bisre, Bakira i njima slicnih) treba PRC test da bi usao u BiH. Neka, hvala, odoh u Hr ili na neko drugo mjesto, a ti druze i dalje glasaj kao i do sada ili nemoj nikako, pusti da ti drugi biraju vlast..

/ Najnovije