Bisera Turković predložila da 11. juli bude Dan žalosti u cijeloj BiH

0
Radiosarajevo.ba
Bisera Turković predložila da 11. juli bude Dan žalosti u cijeloj BiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Bisera Turković

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković predložila je danas da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine 11. juli, Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, proglasi Danom žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Zatraženo je da se ovaj prijedlog razmatra na prvoj narednoj sjednici Vijeća ministara BiH.

"Smatramo važnim da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, donošenjem Odluke о proglašenju 11. jula Danom žalosti u Bosni i Hercegovini izrazi svoj stav о potrebi obilježavanja Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, te da nа taj način izrazi svoje poštovanje prema žrtvama genocida.

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

Ujedno podsjećamo па Presudu Medunarodnog suda pravde u Hagu i osudujuće presude u pojedinim predmetima Medunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, u kojima je utvrđeno dа je na području Srebrenice u julu 1995. godine počinjen genocid", napisala je Bisera Turković preko društvenih mreža.

Podsjetimo, ovaj prijedlog se razmatrao i prošle godine na sjednici Vijeća ministara, ali nije dobio potrebnu većinu jer su ministri iz reda Srba bili protiv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije