Biščević Tokić: Četiri godine gledamo poniženje zdravstvenih radnika

1
Radiosarajevo.ba
Biščević Tokić: Četiri godine gledamo poniženje zdravstvenih radnika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Skupština Kantona Sarajevo

Dnevni red Skupštine Kantona Sarajevo danas nije usvojen. Opozicioni delegati, njih osam, bili su suzdržani, dok je za dnevni red glasalo 13 delegata. Na dnevnom redu je trebao biti i finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Jasmina Biščević Tokić (SDA) se oglasila o ovome i poručila kako zdravstveni radnici nisu imali podršku tzv. Trojke - vlasti u KS.

"Četiri godine gledamo poniženje zdravstvenih radnika koji su se borili u koroni, pomagali građanima KS, nisu imali podršku Trojke za potpisivanje Kolektivnog ugovora, a sad se Konaković sjetio njih i vodi brigu o zdravstvenim radnicima. Potpišite Kolektivne ugovore i imate podršku SDA!

Detalji optužnice protiv policajaca koji su pretukli dječaka Ajdina: Udarali ga, prijetili oružjem

Detalji optužnice protiv policajaca koji su pretukli dječaka Ajdina: Udarali ga, prijetili oružjem

Istina je da mi nikad nismo pozvani od strane hrabrih, poštenih, snažnih i odvažnih da razgovaramo o dnevnom redu! Nikad naše inicijative nisu usvojene od strane navedenih kao niti jedan amandman na bilo koji prijedlog Zakona!

Pozivam Okerića da sazove hitnu sjednicu i da raspravimo o temama koje se spominju:

1.Položaj zdravstvenih radnika,

2. Rekonstrukcija tramvajske pruge(kašnjenje u realizaci),

3. Rasprava o podrsci Vladi KS,

4. Informacija o zapošljavanju politicko podobnih a ne sposobnih.

Svaka debata na ovu temu je dobro došla s zastupnicima iz pozicije (hrabrim, poštenim, snažnim i odvažnim)...", poručila je zastupnica SDA.

Podsjetimo, Elmedin Konaković iz Naroda i Pravde je nakon neusvajanja dnevnog reda poručio:

"Taj dokument omogućava funkcionalnost zdravstvenog sistema. Ovo se nikada nije desilo u sali Skupštine KS. Nijedna opozicija nije oborila dnevni red, a ne onaj koji se tiče funkcionisanja cjelokupnog sistema", naveo je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije