Amer Logo komentirao dnevni red Skupštine KS, pa se javio Irfan Čengić

6
Radiosarajevo.ba
Amer Logo komentirao dnevni red Skupštine KS, pa se javio Irfan Čengić
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Irfan Čengić

Dnevni red Skupštine Kantona Sarajevo danas nije usvojen. Osam zastupnika opozicije je bilo suzdržano - dok je za dnevni red glasalo 13 zastupnika.

Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja KS trebao je biti jedna od tačaka dnevnog reda.

"Taj dokument omogućava funkcionalnost zdravstvenog sistema. Ovo se nikada nije desilo u sali Skupštine KS. Nijedna opozicija nije oborila dnevni red, a ne onaj koji se tiče funkcionisanja cjelokupnog sistema", rekao je Elmedin Konaković.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Amer Logo iz Naše stranke komentarisao je ovu situaciju putem Twittera:

"SDA oborila dnevni red na skupštini KS. Kažu da je to prvi put u istoriji. Prevažne su tačke danas bile u planu da bi se ovo uradilo, posebno tačka koja se tiče davanja saglasnosti na finansijski plan za zavod zdravstvenog osiguranja KS za 2022.
Aferim".

Zatim je Irfan Čengić iz SDP-a prokomentarisao:

"Hajmo malo biti objektivni, kako SDA može oboriti dnevni red ako mi imamo većinu? Ima dosta neodgovornih zastupnika koji nisu uvijek na sjednicama. Iskreno ne znam koga danas nema, ali sam ranije gledao kako pada kvorum jer je zastupnik na stranačkom sastanku".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije