Bilsena Šahman: Ponosna sam na ovo šta je uradio, a opozicija nek udara

Radiosarajevo.ba
Bilsena Šahman: Ponosna sam na ovo šta je uradio, a opozicija nek udara
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Bilsena Šahman

Bilsena Šahman, zastupnica(SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo danas je održala press konferenciju povodom navoda da je firma njegovog sina prodala zaštitne maske Kantonalnoj upravi civilne zaštite.

"Neću govoriti u ime mog sina, on je odrastao, diplomirani je ekonomista. Samostalan je i ne živi samnom u domaćinstvu. Prošle sedmice sam dobila poziv i ispričala sam koliko sam znala, izašao je taj članak jučer i svi su ga onda prenijeli. Firma je registrovana za trgovinu na veliko i malo, ne samo za prodaju kolača. U prvoj sedmici marta njegovi su svi poslovi stali, što je vodilo ka otpuštanju radnika.

Maske u Sarajevu kupljene od firme sina zastupnice - firma se bavila prodajom kolača

Moj sin je poduzetan i stupio je u kontakt sa firmom u Tešnju i napravio ugovor sa njima da proizvode zaštitne maske. Prvu prodaju je imao privatnim firmama i apotekama. Na cijelom ovom poslu od oko 50 hiljada maraka zaradio je nepunih 5000 maraka. Moram reći da sam ponosan što je moj sin uspio da sačuva radna mjesta, da isplati plate i poreze, da je domaću proizvodnju potakao. Pored toga što se bavi trgovinom, bavi se i humanitarnim radom, tako je donirao i maske i ostale stvari", kazala je Bilsena.

Ona ističe da bi željela da se iz cijele situacije izuzme to što je on njen sin, jer kako kaže njeno dijete nije "uhljebljeno".

SDP BiH: Da li Vlada KS vraća dug Bilseni Šahman za 18. ruku?

"Ne bih željela da njegova firma postane dio političkih prepucavanja, ako do toga dođe ako njegov posao bude upitan, plate njegovih radnika, onda ćemo zaista imati veći problem", kazala je i dodala:

Ponosna sam na ovo što je on uradio, a to što opozicija udara, neka to radi. Nisam ovdje da ovo politiziram, već da kažem da je jedan mladi čovjek došao na ideju i uspio u svom poslu. Sretna sam što imam ovakvo dijete, a nesretna što imamo ovakvu državu koja ne podržava mlade ljude". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije