Bijeg muškarca iz izolatorija u Sarajevu: Ministar Jusko dao komentar na situaciju

Radiosarajevo.ba
Bijeg muškarca iz izolatorija u Sarajevu: Ministar Jusko dao komentar na situaciju
Foto: AA / Ismir Jusko

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko danas je, na press konferenciji Kriznog štaba Kantona Sarajevo, komentirao jučerašnju situaciju kada je jedan strani državljanin, zaposlenik delegacije Europske unije koji je obolio od infekcije COVID-19, pobjegao iz izolatorija u Sarajevu.

Jusko kaže da je sarajevska policija bjegunca locirala za manje od 60 minuta. 

Drama u Sarajevu: Osoba zaražena koronavirusom pobjegla iz Izolatorija na Podhrastovima
Zaraženi muškarac opet pokušao pobjeći, sada niko neće da ga primi na liječenje?
Cjelodnevna drama se nastavlja: Zaraženog stranca prebacuju u bazu Butmir
Šef Delegacije EU u BiH nakon bijega muškarca iz izolatorija: Duboko sam uznemiren

"Pripadnici MUP-a su za manje od 60 minuta locirali i osobu koja je napustila izolatorij na Podhrastovima. Kada smo ga prebacili u Hitnu pomoć, lice je iskoristilo jedno stajanje i pokušalo pobjeći. Adekvatno su reagovali i jučerašnja akcija je kataloški primjer kako policajci riskiraju svoj život u zaštiti građana.

Želim da se zahvalim kolegama koje su uspješno izvele ovu akciju. Iz informacija koje smo dobili iz EU je osoba koja je dosta dobro toga uradila za BiH, ali ja ću sada reći kao ministar MUP-a da bez obzira ko je on i gdje radi, mi se nećemo libiti da uradimo stvari koje su potrebne da zaštitimo građane", rekao je Jusko.

Inače, ovaj Nijemac se trenutno nalazi u bazi EUFOR-a u Butmiru i tražio je da bude vraćen nazad u Njemačku.

Dodao je i kako su pripadnici MUP-a KS "imali jedno djelo iznude, a lice koje privedeno je reklo da je pozitivno na koronu i da ima izdato rješenje za izolaciju".

Više o ovom slučaju možete čitati OVDJE, a Jusko je rekao da će ovo biti jedna posebna tema u narednom periodu, jer ovo je prvi slučaj da se susrećemo sa osobom koja je izvršila kriminalnu radnju i zaražena je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije