BIHAMK: Vozači, oprezno danas, ceste su klizave i zaleđene

Radiosarajevo.ba
BIHAMK: Vozači, oprezno danas, ceste su klizave i zaleđene
U Bosni i Hercegovini zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, izdvajaju se putni pravci Ripač - Vrtoče - Bosanski Petrovac - Lanište i Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar.

Na mjestimično jake udare vjetra upozorava se i u južnim krajevima zemlje. U ostatku zemlje kolovozi su pretežno vlažni i klizavi, u južnim krajevima suhi. Vozači se upozoravaju da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uvjetima na putu. 

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća - Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.

Što se tiče Sarajeva, zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulici Halilbašića i Zvornička, javlja BIHAMK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije