BIHAMK: Važno upozorenje za vozače

Anadolija
BIHAMK: Važno upozorenje za vozače
Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto saveza (BIHAMK) apelovali su na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko putuju, preporučene su češće pauze.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 07.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na magistralnom putu M-5 Bosanski Petrovac-Bravsko danas i sutra izvode se radovi na sanaciji oštećenja kolovoza. Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvaja se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-18 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Prema informacijama Granične policije BiH, trenutno najveće gužve zabilježene su na sjeveru zemlje, na GP Bosanska Gradiška gdje se na prelazak granice čeka do jedan sat u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije