Uhapšeni zbog pucnjave nakon koje su skrivili saobraćajnu nesreću

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni zbog pucnjave nakon koje su skrivili saobraćajnu nesreću
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Na magistralnom putu M-17 Ilidža - Blažuj na području Plandišta, u jutarnjim satima dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su četiri osobe povrijeđene.

Građani su oko 04,50 sati obavijestili Operativno - komunikacijski centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u ulici Magistrala, općina Ilidža, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. 

Tom prilikom je jedno vozilo sletilo sa kolovoza.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli putničko motorno vozilo sa vidnim oštećenjima, u kojem su se nalazili B. A (1990), M. J. (1991), J. N (1994) iz Sarajeva, kao i dijete rođeno 2003.godine.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazna u KCU u Sarajevu, gdje su kod J. N. i trinaestogodišnjeg djeteta konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, dok su M. J. i B. A. zadobili neutvrđen stepen povreda. Izvršenim uviđajem konstatovano je da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo i putničko motorno vozilo koje je udarilo vozilo "Polo", nakon čega se isto prevrnulo.

Neposredno prije saobraćajne nezgode, po izjavi oštećenih, iz vozila "BMW" je ispaljeno nekoliko hitaca u pravcu vozila "Polo", ali tom prilikom nije bilo povrijeđenih.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, istog dana u 11,00 sati, policijski službenici ovog Ministarstva lišili su slobode M.J (1980) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju), B. E. (1993) i K. A. (1983) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 342. KZ F BiH (Učestvovanje u grupi ljudi koja učini krivično djelo), koji su se u kritično vrijeme nalazili u vozilu "BMW".

Policijski službenici nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije