BIHAMK: Mnogi putni pravci pod vodom, saobraćaj se odvija otežano

Radiosarajevo.ba
BIHAMK: Mnogi putni pravci pod vodom, saobraćaj se odvija otežano
Foto: AA / Poplave u ZDK

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Žeger, kao i na regionalnom putu R-460 Ormanica-Gračanica, u mjestu Donje Srnice, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnim putevima M-4 Teslić - Kotor Varoš na prevoju Borja i M-4 Banja Luka – Prijedor u mjestu Ramići, zbog odrona saobraća se jednom trakom.

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima: M-16.1 Banja Luka - Prnjavor na ulazu u Prnjavor, M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce - Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Na pojedinim dionicama veće količine vode na kolovozu usporavaju i otežavaju saobraćanje.

"Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima", navode iz BIHAMK-a.

Također, na R-414 Banja Luka - Turbe u mjestu Ljubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Nadalje, R-458 Lopare - Čelić, zbog pojave klizišta u reonu Ćelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije