Bihać jutros topliji od Neuma: Objavljena prognoza do utorka - evo kad stiže kiša

0
Radiosarajevo.ba
Bihać jutros topliji od Neuma: Objavljena prognoza do utorka - evo kad stiže kiša
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo u decembru

Jutros je u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -6; Doboj -2; Prijedor 0; Banja Luka, Zenica 1; Drvar, Ivan-sedlo 2; Grude, Sarajevo 3; Livno, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla 4; Bijeljina, Trebinje 5; Bugojno 6; Gradačac 7; Neum 9; Bihać 12; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 4 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Usljed promjene vremena, opšta slika djelimično će se pogoršati, izraženije u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Hronični bolesnici imaće pojačane tegobe. Povremena južina dodatno će praviti probleme osjetljivim osobama. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, manjka koncentracije, iscrpljenosti. Uz umjereni porast temperatura, negativni efekti promjene vremenskih prilika najslabije će se osjetiti na sjeveroistoku zemlje.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Danas će u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblake u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 6 do 12, u Krajini, Posavina i na sjeveroistoku Bosne do 16 °C. U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 9 °C.

U subotu oblačno vrijeme sa kišom. U centralnoj i istočnoj Bosni padavine uglavnom u večernjim satima. Intenzivnije padavine na sjeveru Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, u Hercegovini, Posavini i Krajini do 12, a dnevna od 6 do 12, u Hercegovini, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne do 16 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine na području Hercegovini i jugozapadne Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 14 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne prestanak padavina u Bosni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 14 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije