Bihać jutros najtopliji grad u BiH: Objavljena prognoza do ponedjeljka - bit će i kiše i snijega

0
Radiosarajevo.ba
Bihać jutros najtopliji grad u BiH: Objavljena prognoza do ponedjeljka - bit će i kiše i snijega
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Hladni martovski dan u Sarajevu

Jutros je pretežno oblačno na području Krajine. U većem dijelu zemlje je mala do umjerena oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -2; Sokolac -1; Bugojno, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 0; Drvar, Livno 1; Tuzla, Zenica 2; Sarajevo 3; Mostar, Sanski Most, Stolac i Trebinje 4; Zvornik 5; Banja Luka 6; Neum 7; Gradačac 9; Bihać 11°C.

Bioprognoza: Opšta slika je relativno povoljna. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, sa više svježine. Drugi dio dana mogao bi mjestimično proteći uz pojačan osjet sparine, usljed porasta temperatura i južnog strujanja, stoga je poželjno slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa noćnim satima moguće su blaže meteopatske reakcije kod osjetljivih osoba, obzirom na promjenu vremena.

Pogledajte privođenje: Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik predati u nadležnost Tužilaštva KS

Pogledajte privođenje: Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik predati u nadležnost Tužilaštva KS

Danas postepen porast naoblake sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C. U Sarajevu prije podne pretežno sunčano. Više oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C. 

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Glavnina padavina je prije podne. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. 

Skandal u Ambasadi BiH u Jordanu: Diplomate Bitanga i Škipina se potukle i 'čupale za grkljan'

Skandal u Ambasadi BiH u Jordanu: Diplomate Bitanga i Škipina se potukle i 'čupale za grkljan'

U nedjelju u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab, jugo prije podne, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C. 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 14°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije