Bihać i jutros najtopliji: Objavljena prognoza do nedjelje - evo kad se vraća snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Bihać i jutros najtopliji: Objavljena prognoza do nedjelje - evo kad se vraća snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u većem dijelu Bosne i Herecegovine umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica, Drvar, Livno -3; Bugojno, Jajce -2; Grude -1; Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 0; Zenica 1; Mostar 3; Gradačac, Neum 7; Bihać 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 6 hPa je niži od normalnog i stagnira.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon hladnog jutra, temperature zraka će tokom dana porasti i opšta slika će biti ljepša u cijeloj zemlji. Uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te posvetiti više pažnje odijevanju u jutarnjim i večernjim satima.

Xi Jinping stigao u Srbiju: Srdačno se pozdravio s Vučićem, dočekao ga folklor na aerodromu

Xi Jinping stigao u Srbiju: Srdačno se pozdravio s Vučićem, dočekao ga folklor na aerodromu

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne ili krajem dana. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemllje do 17 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva magla u nižim dijelovima grada. Smanjenje naoblake prema kraju dana. Dnevna temperatura oko 10 °C.

Petak: U Bosni umjereno oblačno, uz postupno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu do 17 stepeni.

Subota: Umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U večernjim satima se očekuje kiša, a u planinskim područjima susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

Nedjelja: Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa susnježicom. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a najviša dnevna od 6 do 10, na jugu do 13 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije