BiH tuguje - preminuo je veliki zaštitnik životinja, mladi Goran Karanović: "Šapice dobile anđela"

8
Radiosarajevo.ba
BiH tuguje - preminuo je veliki zaštitnik životinja, mladi Goran Karanović: "Šapice dobile anđela"
Foto: Facebook / Goran Karanović

Saradnici i prijatelji na društvenim mrežama opraštaju od velikog ljubitelja i zaštitnika životinja mladog Prnjavorčanina Gorana Karanovića koji je iznenada otišao u smrt.

"Danas je jedan od najtužnijih dana za napuštene životinje. Goran Karanović je sebi oduzeo život. Digao je ruku na sebe jer s manje od 20 godina nije mogao da izdrži pritisak onih koji su ga neprekidno prijavljivali. Slali mu policiju na vrata zbog 40-ak pasa koje je volio svim svojim srcem. Koje je danonoćno pazio. Koje je bolesne, polomljene, krvave dovodio svojoj kući i ulagao sve napore da im obezbjedi liječenje i dobar život. Svaki dan su mu prijetili da će ih oduzeti.

Danas su oni kojima smetaju životinje pobijedili. Ugasili su život mlađi od dvije decenije. Oni stari, nervozni, potplaćeni, oni bijesni na sebe i sve oko sebe kojima smeta kad psi zalaju oni su potpisivali peticiju da ga unište. Smetao je njima i ovaj mladi život. Gorane čuvaj nam Reksa. Čuvaj sve šapice koje su ikada otišle od tebe prerano. Jedina utjeha je što će od danas imati pravog anđela da ih dočeka kada odu od nas", navodi se objavi na Fejsbuk stranici Udruženja “Wag Wag”.

Sejo Sexon za Radiosarajevo.ba: "Mi smo hroničari grada, a Sarajlije koautori naših pjesama"

Sejo Sexon za Radiosarajevo.ba: "Mi smo hroničari grada, a Sarajlije koautori naših pjesama"

Danas je jedan od najtužnijih dana za napuštene životinje. Goran Karanovic je sebi oduzeo život. Digao je ruku na sebe...

Posted by WagWag on Thursday, September 22, 2022

Ovo udruženje uputilo je i poziv građanima da sutra u 13 časova ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci održe minut ćutnje za Gorana.

Kako navode, sahrana Gorana Karanovića će biti održana sutra u 13 časova u Prnjavoru, a svi oni koji nisu u mogućnosti da dođu dobrodošli su da u isto to vrijeme pruže podršku iz Banjaluke.

"Poziv upućujemo na inicijativu volontera koji žele da pruže podršku ožalošćenoj porodici i prijateljima. Pozivamo ostale gradove da nam se pridruže", navode iz ovog Udruženja građana.

POZIVAMO SVE GRAĐANE SUTRA U 13h - 24.09.2022. NA MINUT ŠUTNJE U DVORIŠTU HRAMA HRISTA SPASITELJA U BANJALUCI Sahrana...

Posted by WagWag on Friday, September 23, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije